Nasze projekty w Budżecie Obywatelskim

Co roku, jako członkowie SLD, a jednocześnie mieszkańcy Siemianowic Śląskich składamy projekty w ramach budżetu obywatelskiego.

Do 11 czerwca w tegorocznym głosowaniu internatowym - https://bo.siemianowice.pl/Glosuj - możecie wybrać następujące pomysły:

• Utworzenie miejsc do grillowania w każdej dzielnicy, parkingi na Bańgowie i doposażenie miejsca rekreacyjnego na Przełajce – projekt nr 6 ogólnomiejski – autor: Wojciech Musiałek
  • Budowa wybiegu dla psów – Stary Bytków – autorka: Karolina Włoczyk – Orzechowska
  • Budowa wybiegu dla psów i remont chodników – os. Robotnicze - autor: Krzysztof Śpiewak
  • Remont chodnika wzdłuż ul. Stara Szosa – Pszczelnik – autor: Henryk Pesel
  • Budowa wybiegu dla psów – os. Tuwim – autorka: Jolanta Kopiec
  • Utworzenie 4 bezpiecznych przejść dla pieszych – Węzłowiec – autor: Jakub Nowak
  • Nasadzenia drzew i krzewów oraz budowa wybiegów dla psów – os. Chemik – autor: Stanisław Tomczyk/Józef Bernat (projekt łączony)

Obecnie są również realizowane lub już gotowe nasze zeszłoroczne wygrane projekty:

• Remont alejek w Lasku Bytkowskich i budowa tężni solnej na stawie Rzęsa. – autor: Józef Namysło.
  • Utworzenia miejsc parkingowych oraz zakup koszy na psie odchody na Starym Bytowie autorka: Karolina Włoczyk – Orzechowska
  • Remont chodników na osiedlu Robotniczym – autor: Krzysztof Śpiewak
  • Plac zabaw na ul. Rzepusa – autorka: Karolina Włoczyk – Orzechowska
  • Plac zabaw na ul. Szkolnej – autorka: Szymon Kopic